Chonky šokolaadiküpsis

So a lot of you have been asking about my skincare routine. 😂 Tegelikult ei. See siin on täiesti no-bs šokolaadiküpsiste retsept, mis maitselt meenutab vanakooli Suklaapisaraid.

Koostisosad:

  • 140g sulatatud võid soolakristallidega
  • 130g pruuni suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl tärklist
  • 230g tavalist valget jahu
  • 1 suur muna(mägi)
  • Olenevalt tolerantsist ja eesmärgist kas 1 tahvel või 0,5 tahvlit vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi. Me panime Kalevi Bitterit. Aga näiteks see Fazeri uus tume pähklišokolaad on ka fair game.

Kuidas käituda:

  • Sulata või ja lase jahtuda more or less toatemperatuurini. Suures kausis sega kokku või ja suhkur. Kui sa ei taha küpsisemaitselist munaputru teha, siis tšeki, et sulatatud või oleks maha jahtunud. Vispelda kuni suhkur ja muna on segunenud, siis lisa ükshaaval sool, küpsetuspulber, sooda ja tärklis.
  • Puidust lusikaga segades lisa jahu. Kui oled laisk, siis plärtsti meetodil. Kui ei ole laisk, siis võid sõela kasutada ja jahu vähehaaval segades lisada.
  • Nüüd on hetk, mil võid lisada šokolaaditahvli tükid, mida sa veel ei ole ära söönud.
  • Sega!
  • Olenevalt enesekontrollist ja närvikava tugevusest pane kauss külmkappi tunniks või kauemaks.
  • Tõmba ahi käima ja timmi peale 200*C kuumust.
  • Tee taignast käte vahel umbes ploomisuurused pallid ja pane nad teineteisest sotsiaalse distanseerimise reegleid järgides võrdlemisi kaugele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Ahju! Käi iga minuti tagant nõutu näoga piilumas ja 12-15 minuti pärast võta ahjust välja.
  • Oota! Enesekontrolli treenimiseks lase küpsistel jahtuda. Feili. Guugelda kuidas suulakke sulanud šokolaadiga tekitatud põletushaavu ravida.
  • Naudi!

You Might Also Like...