Vincent Peters “Sisemine valgus”

Nagu ma juba eelmises postituses mainisin, siis käisime eile Fotografiskas uue näituse avamisel. Introverdina hakkan ma alati enne selliseid üritusi pabistama, sest igasugune pidulikus keskkonnas viibimine tekitab minus ärevust. Esimest korda, kui me Marekiga veidi peenemas restoranis söömas käisime, tekkis mul nii suur ärevus, et ma ei osanud kuidagi olla. Ma arvan, et minu eilne intsident üritusel pakutud suupistega juhtus ka suuresti sellesama ärevuse tõttu. Kes mind Instagramis jälgivad, teavad juba, et mulle voolas suupistet hammustades sellest meetrine koorene juga rindade keskelt kuni alumise korruseni. Lisaks tilkus see ka mu esimest päeva jalas olnud valgete ketside peale ja põrandale. Marek läks mulle muidugi kohe salfakaid otsima, aga kujutage nüüd mind ette seal niimoodi abitult seismas, Vincent Peters isiklikult ja mitmed teised Eesti kuulsad nimed ümberringi. Võib vist öelda, et see oli mu teine kõige piinlikum hetk elus.

Okei… positiivsemal noodil jätkates, näitus ise oli imeline. Enamus pildid olid mustvalged, aga näitusel oli ka paar värvilist fotot. Rääkisime Marekiga ka, et värvilised pildid ei kutsu üldse nii palju emotsioone esile, kui mustvalged ning Marek ütles, et see on seetõttu, et värvilise pildi puhul hakkame me keskenduma värvidele, mustvalge puhul aga emotsioonile. Tunneme nüüd ise ka, et võiks rohkem mustvalgeid pilte tegema hakata.

Pärast seda näitust käisime vaatamas ka alumisel korrusel asuvat James Nachtwey näitust, mis oli samaväärselt võimas, keskendudes sõdadele, konfliktidele ja ühiskondlikele vastuoludele.

Üleval oli avatud ka kolmas näitus, mis keskendus samuti olulisele probleemile – keskkonnasaastele, aga nende kahe näituse kõrval oli ta kindlasti kõige nõrgem, seega mina soovitaksin Fotografiskat külastades sellest alustada.

All in all, minge kindlasti vaatama! Julgen väita, et tegu oli nende kõige ägedaimate väljapanekutega seni.

Ahjaa, enne kui unustan, mul olid seljas Ellen Richardi traksipüksid, skooritud meie Telliskivi osturetkelt.

You Might Also Like...